Business Hi-Tech

Ce mai pot cumpara investitorii de la Radu Georgescu

Ce mai pot cumpara investitorii de la Radu Georgescu

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

29.07.2011, 18:33 709

Listarea Avangate in Statele Unite nu mai devreme de 2014 sidiscutiile privind soarta unei tehnologii cloud inventate de o altafirma din grup sunt acum in topul listei de prioritati a lui RaduGeorgescu. Cele despre care antreprenorul a acceptat savorbeasca.

Un document publicat recent in Monitorul oficial de una dintrecompaniile din grupul lui Radu Georgescu, Gecad Technologies,aducea in prim plan o situatie cu care antreprenorul deja nu maisurprinde: o tehnologie dezvoltata de softistii din echipa lui arputea fi achizitionata de o companie IT internationala. Neobisnuiteste totusi faptul ca informatia a iesit pe piata inainte ca Gecadsa semneze contractul, sa incaseze banii si sa mediteze o luna saudoua despre cum ar suna cel mai bine comunicatul de presa care saanunte tranzactia. "E o scapare", admite Georgescu.

Cum grupul Gecad are deja in spate tranzactii cu nume caMicrosoft, Cisco sau Naspers, informatia despre lansarea unor noinegocieri de vanzare nu mai trezeste atatea emotii cat mai degrabaintrebarea - ce tehnologie e scoasa la vanzare acum? "O parte dincodul si tehnologia aferente solutiei de server de e-mail Axigen afost rafinata si dezvoltata pentru a servi drept baza unui nouproiect «Phoenix S3», care a fost conceput pentru a fi vândut decatre societate unui potential investitor strategic tert", sunadescrierea seaca din Monitorul Oficial.

Radu Georgescu vine cu detalii, contextualizeaza si explica incateva cuvinte care e locul Phoenix pe piata. In lume este uninteres enorm pentru tehnologii cloud, dupa cum spune antreprenorulroman al carui nume are rezonante internationale de cand a vandut otehnologie antivirus catre Microsoft in 2003. In acest moment,lider pe servicii cloud este compania americana Amazon, iar ceea cea dezvoltat Gecad se poate dovedi competitorul numarului unumondial pe servicii web. "Phoenix poate deveni competitia Amazon peservicii web de stocare", puncteaza Georgescu. Citiţi mai multdespre ce mai pot cumpara investitorii de la Radu Georgescupe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO