Business Hi-Tech

Ce salariu are un programator junior sau senior în România

Ce salariu are un programator junior sau senior în...

Autor: Corina Mirea

14.06.2014, 14:16 26285

Salariul unui specialist în IT porneşte în prezent de la 400 de euro, pentru o poziţie de quality assu­rance care nu necesită experienţă, şi poate ajunge la 2.000-2.500 de euro pe lună în cazul unui job de programator pentru care se cere mai mult de cinci ani de experienţă în domeniu, potrivit datelor firmei de re­crutare Brain­spot­ting. 

În luna martie a acestui an, angajaţii din IT aveau un salariu mediu net de aproape 3.900 de lei, dublu faţă de cel pe care îl primeau în urmă cu opt ani, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Evoluţia salariilor din IT a fost de două ori mai mare decât cea de la nivelul întregii economii (136% faţă de 68%), iar creşterea reală ar putea fi chiar mai ridicată decât cea înregistrată în statistici, dat fiind faptul că angajaţii din industrie sunt plătiţi tot mai mult sub alte forme (PFA, contracte de colaborare sau de drepturi de autor).

Specialiştii în resurse umane susţin că majorările salariale din 2014 sunt generate şi de companiile din domeniu care au primit anul trecut şi anul acesta finanţări din partea statului (ajutor acordat pentru firmele de tehnologie care se angajează că vor crea minimum 200 de joburi pe o perioadă de trei ani). 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO