Business Hi-Tech

Ce se întâmplă într-un minut pe Internet

Ce se întâmplă într-un minut pe Internet

Foto: Shutterstock

Autor: Claudiu Ilioiu

14.08.2012, 15:46 2118

În prezent într-un minut pe Internet sunt vizualizate peste 20.000 de fotografii pe Flickr, 6 milioane de pagini sunt vizitate pe Facebook, sunt postate 100.0000 de tweet-uri, 30 de ore de conţinut video este uploadat pe YouTube şi 47.000 de aplicaţii sunt descărcate, potrivit datelor existente şi centralizate de Intel Corporation.

Traficul de date de pe Internet a crescut semnificativ în ultimii ani, un factor important fiind dezvoltarea şi popularitatea reţelelor de socializare. În prezent, utilizatorii se pot conecta la Internet de pe o multitudine de device-uri. De la smartphone-uri la tablet PC-uri, de la netbook-uri la notebook-uri şi Ultrabook-uri, până la automobile; aproape toată lumea este conectată la Internet.

Aproape 640.000 GB din datele IP globale sunt transferaţi pe Internet în doar un minut. În prezent, numărul dispozitivelor conectate este egal cu cel al populaţiei lumii. Până în 2015, numărul lor este aşteptat să se dubleze. De asemenea, tot până atunci va fi nevoie de cinci ani ca să fie vizionat tot conţinutul video care trece prin reţelele IP la fiecare secundă. Mai mult, la fiecare minut, 45 de site-uri destinate infectării computerelor utilizatorilor vor fi create, 15 miliarde de device-uri vor fi conectate şi traficul de pe Internet ar putea fi stocat pe 230.000 de DVD-uri. În plus, traficul de pe dispozitivele mobile va creşte de 11 ori, iar cel de pe Internet în general de 3 ori.

Totoodată, liderii din industria IT investesc în reţetele şi device-uri pentru a face faţă schimbării permanente la care este supus internetul.

"Traficul de pe Internet va continua să crească în următorii ani, la fel ca numărul device-urilor conectate. Intel urmăreşte cu atenţie aceste tendinţe şi lucrează continuu pentru a dezvolta tehnologii pentru centre de date mai eficiente şi puternice, care să facă faţă acestei evoluţii", a declarat Manuela Oprişan, PR Manager Central and Eastern Europe, Intel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO