Business Hi-Tech

Cea mai mare creştere a veniturilor Vodafone în România de la criză încoace: +7,7% la 174 mil. euro, în primele trei luni din acest an

Cea mai mare creştere a veniturilor Vodafone în...

Autor: Adrian Seceleanu

18.05.2016, 00:07 593

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a înregistrat în primele trei luni din acest an (ultimul trimestru din anul fiscal 2015/2016) un avans de aproape 8% al veniturilor din servicii - cea mai mare rată de creştere a veniturilor din servicii de la criza din 2008 până în prezent, arată rezultatele financiare publicate de grupul britanic de comunicaţii.

Veniturile din servicii (care nu includ şi încasările din vânzările de telefoane şi accesorii) ale companiei au cres­cut în perioada menţionată cu 7,7%, la 174 de milioane de euro, pe fondul avansului înregistrat de numărul de clienţi.

Compania de telefonie mobilă depăşise impactul crizei economice la finele anului 2013 şi revenise la un trend crescător al veniturilor, dar ulterior, din cauza redu­cerii cu aproape 70% a ta­rifelor de interconec­tare în apri­lie 2014, încasările au ră­mas în scădere timp de un an de zile, până la dispariţia efectului de bază al deciziei luate de arbitrul telecom.

La nivelul întregului an fiscal, încheiat în martie 2016, veniturile din servicii ale Vodafone România au cres­cut cu 5,6%, la 688,4 milioane de euro.

„Strategia noastră (…) este reflectată de rezultatele noastre financiare, deoarece am ajuns la al patrulea tri­mestru consecutiv de creştere a veniturilor din servicii“, a co­mentat rezultatele Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO