Business Hi-Tech

Cea mai mare insolvenţă din piaţa de soluţii IT: integratorul Romsys

Cea mai mare insolvenţă din piaţa de soluţii IT:...

Autor: Adrian Seceleanu

08.04.2016, 00:07 5986

Romsys, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de soluţii IT, deţinut de New Frontier Holding din Austria, a intrat în insolvenţă la finele lunii martie, conform unei sentinţe a Tribunalului Bucureşti. Compania este cea care a solicitat intrarea în insolvenţă. 

„Tribunalul Bucureşti admite cererea formulată de debitorul SC Romsys SRL. În temeiul art. 71 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura generală a insolvenţei împotriva debitoarei”, conform datelor de pe site-ul instanţei.

Romsys, cu afaceri de aproape 40 de milioane de euro în anul 2014, este cel mai mare jucător din piaţa de soluţii şi servicii de IT care intră în insolvenţă. Administrator judiciar al companiei a fost numită compania Agenţia de insolvenţă S.P.R.L. Reprezentanţii Romsys şi ai administratorului judiciar nu au oferit detalii în legătură cu motivul pentru care compania a solicitat intrarea în insolvenţă până la închiderea ediţiei.

Numele companiei Romsys a fost menţionat în februarie 2015 într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 30 mil. euro.

În 2014 compania a înregistrat afaceri de 171 milioane de lei, în scădere cu 12% faţă de anul precedent. La finele anului 2014 Romsys avea datorii totale de 46 de milioane de lei, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.

New Frontier Holding a cumpărat Romsys în anul 2007 de la antreprenorul local Marius Cojanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO