Business Hi-Tech

Cea mai mare răscumpărare de acţiuni din istorie: Apple le dă investitorilor 100 de miliarde de dolari ca să le cumpere acţiunile. Gigantul american are atât de mult cash încât nu ştie ce să facă cu el

Cea mai mare răscumpărare de acţiuni din istorie:...

Autor: Ştefan Stan

02.05.2018, 11:53 1289

Gigantul american Apple a raportat vânzări peste aşteptări la noile iPhone-uri, în ciuda estimărilor pesimiste ale analiştilor, şi a promis o răscumpărare de acţiuni în valoare de 100 de miliarde de dolari, reasigurând investitorii că iPhone-ul încă mai are un cuvânt de spus, scrie Reuters. 

Rezultatele trimestriale anunţate de Apple au surprins analiştii de pe Wall Street, depăşind estimările, care, pe fondul îngrijorărilor legate de vânzările de iPhone-uri, s-au dovedit mai pesimiste decât era cazul. După anunţ, acţiunile companiei au crescut cu 3,6%, la 175,25 de dolari/ titlu.

Furnizorii de peste tot din lume au avertizat că smartphone-ul este într-un impas, alimentând temerile că firma care a popularizat ideea de computere personale, tablete şi smartphone-uri a devenit prea dependentă de iPhone-uri. 

Anul acesta Apple a reuşit să vândă 52,2 milioane de iPhone-uri, peste valoarea de anul trecut de 50,7 milioane de dispozitive. Apple a răscumpărat în T1 acţiuni în valoare de 23,5 miliarde de dolari, şi a anunţat că este pregătit să majoreze dividendele cu 16%, faţă de o creştere de 10,5% anul trecut.

Analiştii cred că accentul puternic pe care Apple îl pune pe răscumpărarea acţiunilor va impulsiona capitalizarea companiei, în timp ce unii investitori îşi doresc ca Apple să fi făcut altceva cu banii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO