Business Hi-Tech

Cehii de la ALEF atacă piaţa locală de distribuţie IT prin preluarea Likeit Solution

Cehii de la ALEF atacă piaţa locală de distribuţie IT...

Autor: Ioana Nita

12.07.2017, 00:07 615

Grupul ceh ALEF, specializat în distribuţia de sisteme IT, activ în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, a intrat luna trecută în România prin preluarea companiei locale Likeit Solution, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa autohtonă de profil.

Grupul ceh are în plan să ajungă în top cei mai mari distribuitori IT din România, ţinta pentru următorii cinci ani fiind de a atinge pragul de 100 de milioane euro.

„În Cehia avem afaceri de 100 de milioane euro şi acesta este nivelul la care vrem să ajungem şi pe piaţa din România în următorii cinci ani. Pentru următoarele şase luni ţinta este de a ajunge la 23 de milioane euro, care se vor adăuga la veniturile de 10 milioane de euro înregistrate de Likeit Solution în prima jumătate a anului“, a declarat Milan Zinek, CEO-ul grupului ALEF.

Anul trecut distribuitorul IT ceh a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 160 milioane euro, iar ţinta pentru 2017 este de a depăşi 200 de milioane euro.

Piaţa locală de distribuţie IT&C este dominată de Network One Distribution, deţinută de antreprenorul Iulian Stanciu - cu afaceri 221 mil. euro în 2016 - şi letonii de la Elkotech - care sunt pe locul doi, cu un business de 62 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO