Business Hi-Tech

Cel mai greu job de la Facebook

Cel mai greu job de la Facebook

Autor: Octavian Calei

25.08.2013, 13:43 2076

Deşi Facebook este considerat unul dintre cei mai buni angajatori din industria IT, unde chiar şi studenţii aflaţi în practică sunt plătiţi cu un salariu peste media din SUA, există totuşi un inconvenient destul de mare pentru inginerii de top ai companiei, scrie Business Insider.

Tehnicienii Facebook trebuie să “facă de gardă” de 2-3 ori pe an, timp de două săptămâni, fiind responsabili de menţinerea în funcţiune a serviciilor Facebook 24 din 24 de ore.

Keith Adams, un inginer de la Facebook, a declarat pentru Quora că acesta este “cel mai mare dezavantaj pentru un angajat Facebook”. Adams spune că atunci când se află în perioada celor două săptămâni de monitorizare a serviciilor celei mai mari reţele de socializare din lume nu poate să părăsească oraşul şi că trebuie să îşi ţină telefonul deschis şi noaptea.

Cea mai grea parte a jobului este depanarea sistemelor sub presiunea timpului la 3 noaptea. Adams spune că este stresant.

“Nu îmi pot imagina cum se poate păstra mai bine unele dintre cele mai pozitive atribute ale Facebook fără acest serviciu. Acestea ar fi disponibilitatea de a schimba piese de bază importante, o comunicare mai bună între departamentele de dezvoltare şi de producţie şi libertatea de a experimenta şi de a-ţi asuma riscuri”, a spus inginerul intervievat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO