Business Hi-Tech

Cel mai mare integrator de IT din industria de retail ţinteşte afaceri de 100 mil. euro în 5 ani

Autor: Ioana Nita

26.03.2015, 00:08 792

Aproape 80% din afacerile RBC provin din implementarea soluţiilor IT Wincor-Nixdorf, Bizerba, Motorola sau Fujitsu.

Romanian Business Consult (RBC), cel mai mare inte­gra­tor de soluţii IT pentru indus­tria alimentară şi de retail, are în plan să ajungă la afaceri de 100 milioane de euro într-un orizont de timp cu­prins între 5 şi 7 ani, ţinta urmând să fie atin­să atât prin creştere organică, cât şi prin achiziţii.

Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 15,8 milioane euro, 2014 fiind şi anul în care fondul de investiţii Oresa a intrat în acţionariatul RBC cu o partici­paţie minoritară.  „Împreună cu Oresa vrem ca pe lângă creşterea organică să creştem prin achiziţii. Ne uităm după jucători (furni­zo­ri de soluţii – n.red.) în retail, dar pe anu­mite nişe pe care nu le acoperim – farma, ben­zinării, restaurant sau hoteluri”, a de­clarat la ZF Live Andrei Bojiţă, directorul exe­cutiv al RBC. El a adăugat că deo­cam­dată nu au început negocieri, ci doar analizează piaţa.

Achiziţiile ar putea avea un aport cu­prins între 25% şi 50% la creşterea aface­rilor com­paniei, pondere raportată la veniturile aferente anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO