Business Hi-Tech

Cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, dat în judecată de Ericsson

Cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, dat...

Autor: Anca Dumitrescu

27.11.2012, 17:52 2288

În plângere se arată că Samsung se foloseşte în mod ilegal de tehnologia Ericsson pentru telefoanele mobile, după expirarea unui acord anterior între cele două companii.

"Negocierile nu au avut succes pentru simplul motiv că Samsung refuză să plătească tariful aplicat şi altor companii concurente, pentru utilizarea patentelor Ericsson", se arată într-un comunicat al companiei suedeze.

Samsung se mai află implicată şi în alte procese, la nivel mondial, cu Apple, cele două companii concurând pentru o poziţie dominantă pe piaţa smartphone-urilor şi a tabletelor.

Ericsson a cheltuit anul trecut 5 miliarde de dolari cu activităţi de cercetare şi dezvoltare şi a obţinut un profit net de 6,2 miliarde de coroane suedeze (937 milioane dolari) din licenţierea de tehnologie către alte companii.

Samsung susţine pe de altă parte că Ericsson a cerut sume exagerate pentru reînnoirea aceluiaşi portofoliu de pantente şi că va lua toate măsurile legale pentru a se proteja de aceste "pretenţii excesive".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO