Business Hi-Tech

Cel mai valoros contract al Microsoft România se negociază cu Guvernul

Cel mai valoros contract al Microsoft România se...

Autor: Adrian Seceleanu

19.01.2013, 10:18 1450

Cel mai valoros contract al filialei locale Microsoft, în valoare de peste 33 de milioane de euro, ar putea fi încheiat cu Guvernul în urma negocierilor pentru vânzarea de licenţe pentru toate calculatoarele folosite de statul român.

Contractul vizează utilizarea produselor companiei în instituţiile publice şi sistemul educaţional.

Conform biroului de presă al executivului, statul a obţinut o reducere 25% faţă de oferta iniţială, de 45.091.172 euro.

„Lansarea în anul 2013 a unei eventuale noi achiziţii pentru asigurarea necesarului de licenţe pentru instituţiile publice centrale, locale şi pentru sistemul educaţional nu se va face decât după elaborarea unei strategii de utilizare a produselor software", potrivit sursei citate.

Reprezentanţii Microsoft România au confirmat pentru ZF că negociază cu Guvernul un contract, fără a oferi alte detalii.

„Confirmăm că negociem cu Guvernul României termenii şi condiţiile legate de continuarea utilizării tehnologiilor Microsoft în sistemul educaţional preuniversitar şi în operaţiunile instituţiilor publice, pentru a susţine infrastructura de bază a Guvernului României şi servicii critice de guvernare", a spus Todi Pruteanu, business strategy manager al Microsoft România.

Contractul va fi semnat cu un distribuitor de produse Microsoft, D-con.net, iar Guvernul va semna şi un parteneriat strategic cu gigantul software american, potrivit sursei citate.

Microsoft, cel mai mare producător de soft din lume, a deschis o subsidiară în România la şapte ani de la căderea regimului Ceauşescu, în decembrie 1996. Gigantul soft avea deja parteneri pe piaţa locală, dar hotărârea de a intra direct pe o piaţă în care vânzările de calculatoare erau la început - iar o mare parte a softurilor erau utilizate ilegal, inclusiv de către stat, venea după ce Parlamentul adopta legea copyrightului.

Businessul local al Microsoft a crescut atât pe fondul contractelor cu statul - care a început să semneze contracte pentru utilizarea legală a aplicaţiilor Microsoft, cât şi al popularităţii în creştere a calculatoarelor şi internetului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO