Business Hi-Tech

Centrul de software din România al Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a ajuns la 830 de angajaţi după investiţii de 20 mil. euro

Mihai Ionescu, directorul reprezentanţei Deutsche Bank în România

Mihai Ionescu, directorul reprezentanţei Deutsche Bank în România

Autor: Adrian Seceleanu

06.09.2017, 14:53 2080

Centrul de software al gigantului Deutsche Bank din România, care a fost înfiinţat în anul 2013, a ajuns la un număr de 830 de angajaţi după investiţii care se ridică până în prezent la 20 de milioane de euro, a declarat Mihai Ionescu, directorul reprezentanţei Deutsche Bank în România în cadrul unei conferinţe de presă.

“Investiţia iniţială a fost de 10 milioane de euro, iar în prezent valoarea investiţiei a ajuns la 20 de milioane de euro”, a declarat Ionescu.

“Până la finele anului avem în plan să ajungem la 1.000 de persoane”, a declarat Marian Popa, directorul general al centrului de tehnologie, care este administrat de compania DB Global Technology”.

Centrul Deutsche Bank şi-a început activitatea în 2014, o parte dintre costurile cu personalul fiind susţinute de statul român printr-o schemă de ajutor de stat la care au mai aplicat şi alte nume mari din industria de înaltă tehnologie, printre care Dell, IBM, Microsoft sau Orange. Compania a primit în 2013 aprobarea pentru un ajutor de stat de 15,69 mil. euro aferent unui proiect de investiţii care presupune înfiinţarea a 500 de locuri de muncă. Costurile totale cu personalul aferente acestui proiect de investiţii se ridică la 39,24 mil. euro, conform datelor de la Finanţe.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care compania a organizat un eveniment în cadrul căruia a fost anunţată lansarea a trei noi proiecte, respectiv crearea unui nou hub tehnologic, a unui spaţiu de lucru digitalizat şi a unui centru pentru organizarea de evenimente.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO