Business Hi-Tech

CEO Vodafone: Investim în viteze şi acoperire mai mari prin 4G

CEO Vodafone: Investim în viteze şi acoperire mai mari prin 4G

Foto: Silviu Matei

Autor: Adrian Seceleanu

13.02.2013, 00:07 994

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, va investi în acest an în creşterea vitezei şi a acoperirii pentru serviciile de date prin tehnologia 4G.

"În acest an vom mări atât viteza, cât şi acoperirea reţelei 4G în cele 10 ora­şe în care am lansat aceste servicii. Vom lucra de asemenea pentru a adu­ce mai multe smartphone-uri compa­ti­bile cu teh­nologia 4G. Va trebui de ase­me­nea să investim pentru a fi com­patibili şi cu teh­nologiile mai vechi - în re­ţeaua noas­tră există şi telefoane vân­dute în anii '90 şi telefoane 4G", a declarat Iñaki Berroeta, directorul general al companiei. Vo­dafone oferă în prezent ser­vicii de da­te cu viteze de până la 100 Mbps pen­tru descărcarea datelor prin reţeaua 4G.

Veniturile Vodafone din date au crescut în ultimele trei luni din 2012 cu 27%, iar vânzările de tablete au fost de 10 ori mai mari în decembrie. Anul 2013 va fi caracterizat de o mai mare stabilitate, atât la nivel local, cât şi european, a spus Berroeta, însă pentru industria de telefonie mobilă din Ro­mâ­nia un subiect cheie va fi cel al discuţiilor în legătură cu calendarul de reducere a tarifelor de interconec­tare. "Scăderea tarifelor de interconec­ta­re aduce o mare presiune pe piaţă", a spus Berroeta. El a estimat că anul trecut operatorii locali au pierdut veni­turi de aproape 200 mil. euro ca urmare a reducerii tarifelor de interconectare.

În primele trei trimestre ale anului fiscal, încheiate în decembrie 2012, Vodafone România a avut venituri de aproximativ 545 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO