Cererea Consiliului Concurenţei către ANCOM în dosarul tarifelor de interconectare din telefonie: Nu le îngheţaţi, recalculaţi-le

20 sep 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Arbitrul telecom ar trebui să revadă „cât mai curând posibil” modelul de calcul al tarifelor de interconectare, care nu este actualizat de ani de zile, au transmis oficialii Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei a recomandat Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) să demareze „cât mai curând posibil” procedurile de revizuire a modelului de calcul pentru tarifele de interconectare din telefonia fixă şi mobilă în loc să propună îngheţarea acestor tarife - care joacă un rol cheie în competiţia de pe piaţa de telecom - la nivelul din 2014, punctul de vedere fiind formulat ca parte a procesului de consultare publică lansat de arbitrul telecom pe marginea documentului în luna iunie. „Autoritatea de Concurenţă consideră că ANCOM trebuie să revizuiască cât mai curând posibil modelul de calculaţie LRIC (Long-Run Average Incremental Cost) pur utilizat în vederea stabilirii nivelului maxim reglementat al MTR (Mobile Termination Rates - tarifele de interconectare din tele­fonia mobilă - n.red.) şi FTR (Fixed termi­nation rates - tarifele de terminare din tele­fonia fixă - n. red.)”, arată punctul de vedere al CC, transmis ZF în urma solicitării adresate instituţiei de a comenta intenţiile ANCOM în legătură cu acest subiect.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2017

 
Cuvinte cheie:
tarife
, ancom
, interconectare
, concurenta
, consiliu
, refuz
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide