Cererea de soluţii software de business intelligence a dublat afacerile nemţilor de la Plaut Consulting pe piaţa românească, până la 4 mil. euro

25 apr 2017 Autor: Ioana Nita

Alexandru Grosu, directorul general al Plaut Consulting România: Cinci bănci de top din România folosesc Qlik pentru analiza datelor la nivel de utilizator, iar situaţia este similară şi în alte sectoare.

Plaut Consulting România, sub­si­diara locală a grupului german cu acelaşi nume, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software de business, a înregistrat anul trecut afaceri de două ori mai mari faţă de 2015, acestea ajungând la circa 18 milioane de lei (4 milioane de euro) pe fondul creşterii cererii de soluţii software de business intelligence (BI).

„Proiectele mari de Qlik şi SAP ne-au permis obţinerea unor venituri de peste 18 milioane de lei (4 milioane de euro) în 2016 şi o creştere de 100% faţă de anul precedent“, a declarat Alexandru Grosu, directorul general al Plaut Consulting România. Spre exemplu, eMAG şi Banca Transilvania, două dintre cele mai mari companii locale, utilizează soluţia Qlik, cu ajutorul căreia pot fi analizate informaţii din multiple surse, de la baze de date tranzacţionale la fişiere de tip Microsoft Excel. Plaut Consulting este master reseller Qlik în România.
 
Compania germană, prezentă pe piaţa locală din 2005, este specializată în dezvoltarea de aplicaţii software modulare – de tip plug-in/extensii pentru soluţii software de tip ERP (Enterprise Resource Planning), fiind par­te­neră SAP. Plaut Consulting este de ase­menea distribuitor al platformei ame­­ricane QlikView, ocupându-se atât de vânzare, cât şi de implementarea aces­teia pe plan local. QlikView gene­rea­ză cea mai mare parte a afa­cerilor com­paniei, restul provenind din proiectele SAP. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.04.2017

 
Cuvinte cheie:
soft
, solutii
, business
, afaceri
, cerere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide