CES 2012

CES 2012: Intel intră pe piaţa telefoniei mobile. Cum va reuşi compania să atace o piaţă dominată de procesoare ARM

CES 2012: Intel intră pe piaţa telefoniei mobile. Cum va reuşi compania să atace o piaţă dominată de procesoare ARMtegic care vizează echipamentele mobile

Autor: Claudiu Ilioiu

11.01.2012, 15:01 1608

Intel Corporation şi Motorola Mobility au anunţat, în cadrul târgului de tehnologie Consumer Electronics Show 2012 (CES), semnarea unui parteneriat strategic pentru realizarea de telefoane mobile bazate pe procesoare Intel Atom şi platformă Android. Terminalele vor fi disponibile în a doua jumătate a anului 2012, prima piaţă pe care compania intră fiind China.

Conform oficialilor companiei, colaborarea dintre Intel şi Motorola se va face la nivel de hardware, software şi servicii, prin care vor încerca să pună la dispoziţia clienţilor produse performante, cu o durată de viaţă mare a bateriei, o performanţă ridicată şi conexiune wireless avansată.

"Atunci când siliciul de cea mai bună calitate şi tehnologiile software se întâlnesc cu echipamente mobile şi design-uri de produs inedite, se întâmplă lucruri uimitoare. Parteneriatul de lungă durată cu Motorola Mobility ajută la accelerarea integrării arhitecturii Intel în segmentul de piaţă al echipamentelor mobile. Ne aşteptăm ca această colaborare să conducă la stabilirea unor noi standarde şi la oferirea unor capabilităţi de computing performante în materie de smartphone-uri şi tablet PC-uri, creând astfel noi experienţe şi îmbunătăţind modul în care oamenii relaţionează, indiferent de locaţia acestora", a declarat într-un comunicat Paul Otellini, Intel President şi CEO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO