Business Hi-Tech

China a folosit deţinuţi pentru a face profit din "fermele de aur" online

China a folosit deţinuţi pentru a face profit din „fermele de aur” online

Autor: Traian Terzianm

26.05.2011, 13:42 3054

Deţinuţii din China au fost obligaţi de paznicii închisorilor săjoace jocuri video online precum World of Warcraft pentru a strângecredite, acestea fiind vândute în schimbul banilor, informează TheGuardian.

În timpul zilei prizonierii lucrează la minele de cărbuni dinnord-estul Chinei iar noaptea sunt obligaţi să stea câte 12 ore înfaţa unui calculator pentru a satisface dorinţa gardienilor de aface bani, puşcăriaşii neprimind nici măcar un cent.

"Şefii penitenciarelor fac mai mulţi bani prin forţareaprizonierilor să joace jocuri video decât obligându-i să facă muncăfizică", a declarat deţinutul Liu Dali care în timpul zilei spargepietre şi sapă şanţuri la una din minele de cărbuni iar noapteaomoară demoni, creaturi şi foloseşte vrăji pentru a putea transfera"aurul virtual" în bani reali.

"Sunt 300 de prizonieri care sunt obligaţi să joace jocurivideo. Lucrăm în schimburi de câte 12 ore. Gardienii câştigă între540 şi 660 de euro pe zi iar noi nu am primit niciun ban", acompletat Liu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO