Business Hi-Tech

China propune o serie de reglementări dure pentru a doborî Uber şi Didi Kuaidi

China propune o serie de reglementări dure pentru a...

Autor: Oana Stupinean

12.10.2015, 19:44 419

Ministerul Transporturilor din China a propus o nouă serie de directive care va spori puterea autorităţilor asupra aplicaţiilor de ridesharing ca Uber şi Didi Kuaidi.

Noile reglementări vor forţa companiile care furnizează servicii de taxi prin intermediul unei aplicaţii mobile să-şi regândească modelul de business şi să opereze ca serviciile tradiţionale de taxi, scrie TechCrunch.

Serviciile Uber şi Didi Kuaidi le oferă proprietarilor de maşini posibilitatea de a oferi servicii de transport prin intermediul unei aplicaţii dedicate smartphone-urilor.

Ambele companii au primit finanţări pentru extinderea operaţiunilor în China, iar noile reglementări le-ar putea împiedica în generarea de profit. Serviciul chinez Didi Kuaidi a primit finanţări de peste patru miliarde de dolari până acum, iar Uber un miliard de dolari pentru a-şi extinde operaţiunile în China.

“Suntem în discuţii cu autorităţile de reglementare pentru a ne integra în dezvoltarea industriei”, au declarat reprezentanţii Uber din China.

De asemenea, un purtător de cuvânt al companiei chineze Didi Kuaidi a spus: “Noul set de reguli este încă în stadiul de consultare publică. Vom da un feedback şI dacă este cazul recomandări autorităţilor, după studierea opiniilor experţilor şI jucătorilor din industrie”.

Şoferii vor fi obligaţi să folosească doar o aplicaţie, restricţie implementată deja de autorităţile din Beijing şi Shanghai. Decizia va micşora veniturile companiilor de ridesharing, iar pentru Uber va fi mult mai greu să înregistreze o creştere pe piaţa chineză, dacă şoferii vor alege serviciul Didi Kuaidi, care este lider de piaţă în China.

Noile reguli vor obliga şoferii să obţină atestate de taximetrie. De asemenea, autorităţile vor putea dicta tarifele percepute de companii. Operatorii de ridesharing vor trebui să semneze cu şoferii contracte de muncă şi să le ofere asigurări medicale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO