Business Hi-Tech

Cinci metode prin care puteţi să vă protejaţi parola de hackeri

Cinci metode prin care puteţi să vă protejaţi parola de hackeri

Autor: Radu Racu

07.08.2012, 12:30 3557

Cum aţi reacţiona dacă într-o zi de luni aţi descoperi că nu mai aveţi acces la e-mail sau la conturile de reţele sociale la care sunteţi abonaţi? Editorul publicaţiei WIRED şi fost redactor la Gizmodo Mat Honan a fost "călcat" de hackeri în weekend, "prilej" cu care a rămas fără conturile de acces de pe iPhone şi iPad, precum şi fără conturile de Twitter şi Gizmodo, iar vina nici măcar nu a fost a lui. Se pare că serviciul de suport al Apple i-a permis hackerului să reseteze parola prin telefon, creând un efect de domino care a anulat toate celelalte parole.

Business Insider a identificat cinci metode prin care parolele pot fi protejate împotriva unor atacuri de acest tip:

1. Verificaţi cât de puternică este parola pe care o folosiţi pe site-ul howsecureismypassword.net.

2. Verificaţi ca parola pe care o folosiţi să nu fie pe lista celor mai des utilizate. ESET Threat Blog a publicat recent o listă actualizată care poate fi consultată aici.

3. Dacă folosiţi Google pentru mail, chat sau reţele sociale activaţi funcţia 2-Step verification. Pe lângă numele de utilizator şi parolă, va trebui să introduceţi un cod de verificare pe care Google îl livrează sub formă de text sau mesaj vocal.

4. Pentru siguranţă sporită puteţi folosi aplicaţii de gestiune a parolelor, ca LastPass sau 1Password, programe care schimbă periodic parolele din conturile pe care le deţineţi. Nu trebuie decât să memoraţi o parolă pentru aplicaţia respectivă.

5. Urmaţi indicaţiile Google pentru securizarea parolei. Lista completă o găsiţi aici dar principalele recomandări sunt folosirea unui şir lung de caractere, un mix de litere şi cifre şi simboluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO