Business Hi-Tech

Cine e romanca de la Orange care administreaza bugetul de investitii al retelei

Cine e romanca de la Orange care administreaza bugetul de investitii al retelei

Madalina Suceveanu: Preferam sa lucram cu propriii angajati la retea. Externalizarea de dragul externalizarii nu e o solutie

23.10.2008, 19:18 194

O parte semnificativa din bugetul de investitii de 200 mil. euro pe 2008 al Orange Romania, cel mai mare jucator de pe piata locala de telefonie mobila, este administrat de un manager roman, care lucreaza la Orange din anul lansarii companiei pe piata si care a ajuns din pozitia de inginer de retea la cea de membru in boardul Orange si sef peste operatiunile de dezvoltare si implementare a retelei operatorului.

Madalina Suceveanu, care a absolvit in 1994 Facultatea de Electronica si Telecomunicatii in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, spune ca posturile ocupate in cadrul companiei inca din 1997 au fost pozitii-cheie, din care a avut acces la toate datele esentiale ale companiei.
"Primul post era cel de planificare a dezvoltarii retelei de comunicatii, pozitie din care aveam acces la tot ceea ce insemna informatie de natura comerciala, informatie de business - tot ceea ce insemna plan de dezvoltare, marketing si vanzari, care trebuia transformat de mine intr-un limbaj tehnic si mai apoi intr-o arhitectura si intr-o dimensiune de retea", a spus Madalina Suceveanu intr-un interviu pentru ZF. "Din prima clipa am avut acces la informatiile de business pe care le-am putut corela cu ceea ce se intampla in zona tehnica. Din aceasta pozitie am avut sansa sa elaborez impreuna cu specialisti din France Telecom si din Romania primul plan strategic de dezvoltare al retelei Orange Romania".
Madalina Suceveanu a ocupat in cei 11 ani mai multe functii inainte de a deveni la inceputul acestui an Network Director, iar din martie membru al Comitetului executiv al Orange. Ea a mai ocupat functiile de Technology Group Manager (responsabila cu introducerea noilor tehnologii in reteaua Orange), Data Network Manager - (responsabila cu introducerea si dezvoltarea primelor servicii de date fixe in Orange), Access Networks Manager si Networks Manager.
Departamentul de 180 de oameni condus in prezent de ea raspunde de implementarea tuturor tehnologiilor existente si noi (retele de voce fixa si mobila, date fixe si mobile), constructia si pregatirea amplasamentelor din teren pentru echipamente.
Managerul Orange spune ca una din cele mai importante realizari ale echipei locale este realizarea unei solutii bazate pe tehnologia WiMAX, care a determinat grupul France Telecom sa desemneze subsidiara din Romania ca responsabila pentru dezvoltarea serviciilor si produselor de acest tip.
Madalina Suceveanu spune ca departamentul pe care il conduce joaca un rol esential in cadrul Orange.
"In principiu tot ceea ce apare in Orange se bazeaza pe ceea ce facem noi. Nu poate aparea niciun nou telefon, serviciu, tehnologie in Orange fara sa existe infrastructura necesara, compatibila care sa poata asigura functionalitatile necesare. Din punctul de vedere al accesului la planurile de business ale companiei, acum eu nu am doar acces la ele, ci am si eu o contributie directa la ce se intampla in businesul Orange Romania." Oficialul Orange spune ca cea mai mare parte a lucrarilor la reteaua companiei este realizata cu specialistii proprii.
"Din punctul meu de vedere, pentru a obtine calitatea si conditiile impuse de piata, nu vad o solutie mai buna decat sa lucram cu propriii oameni. O externalizare a unor activitati nu trebuie facuta de dragul externalizarii, daca nu obtii costuri si calitate la un anumit nivel."
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO