Business Hi-Tech

Cine este Dan Bulucea, noul country manager al Google

Cine este Dan Bulucea, noul country manager al Google

Autor: Magraon Andreea

03.11.2010, 12:24 1279

Dan Bulucea, country managerul Google în România, a demisionatîn primăvară din funcţia de director de marketing al Microsoft,reprezentanţa locală a celui mai mare producătorului de softwaredin lume, după 12 ani în cadrul companiei.

El şi-a motivat atunci decizia prin dorinţa "de a face altceva"şi a declarat că avea oferte din alte părţi, dar că evaluaalternativele, una dintre acestea fiind începerea unei afaceri îndomeniul IT&C.

Bulucea a fost numit în 2006 în funcţia de director de marketingşi business (BMO Lead) al Microsoft România, după ce a ocupat timpde trei ani funcţia de Senior Platform Strategy Manager la CentrulMicrosoft pentru Europa Centrala şi de Est din Germania. Noul şefal Google România deţine un MBA şi este licenţiat îninformatică.

Google a căutat un country manager pentru România încă din 2008,când Radu Tudorache, care a ocupat funcţia timp de un an, a plecatla Romtelecom. Din această funcţie, Bulucea va conduce biroulgigantului internet de la Bucureşti şi se va ocupa de dezvoltareaafacerilor şi implementarea strategiei Google în România,stabilirea unor relaţii de afaceri cu partenerii români şivânzarile directe de publicitate

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO