Business Hi-Tech

Cine este Dan Bulucea, omul care a pus bazele Google România

Dan Bulucea este cel care a stabilit relaţiile cu agenţiile locale de media şi cel care a promovat zona de mobile

Dan Bulucea este cel care a stabilit relaţiile cu agenţiile locale de media şi cel care a promovat zona de mobile

Autor: Ioana Nita

18.03.2016, 00:06 2151
În 2010 Dan Bulucea, unul dintre managerii cunoscuţi din industria locală de IT, care atunci ocupa poziţia de director de marketing şi business în cadrul subsidiarei locale a gigantului IT american Microsoft, a făcut un pas neaşteptat şi a ales să părăsească după 12 ani echipa locală a celui mai mare producător de software din lume pentru a pune bazele biroului local al Google, cea mai mare companie din domeniul online la nivel global.
 
El a coordonat deschiderea şi dezvol­tarea subsidiarei locale a gigantului Google chiar în perioada în care piaţa de online din România se afla în plină expansiune.
 
Mutarea surpriză - de la o poziţie de top management într-una dintre cele mai mari şi mai vizibile companii de pe piaţa de IT locală la a construi afacerile Google, unul dintre cei mai mari rivali - a fost făcută într-un moment inspirat, comentează o persoană familiară cu istoria pieţei locale de internet.
 
„A fost perioada de boom pentru Google în România. El a deschis biroul cu câţiva oameni, iar acum echipa numără peste 25 de oameni. Cel mai probabil afacerile Google au crescut de cinci ori în România în această perioadă, apropiindu-se de 100 milioane de euro, impozitate în Irlanda şi nu pe plan local”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO