Cine este Dan Bulucea, omul care a pus bazele Google România

18 mar 2016 Autor: Ioana Nita

În 2010 Dan Bulucea, unul dintre managerii cunoscuţi din industria locală de IT, care atunci ocupa poziţia de director de marketing şi business în cadrul subsidiarei locale a gigantului IT american Microsoft, a făcut un pas neaşteptat şi a ales să părăsească după 12 ani echipa locală a celui mai mare producător de software din lume pentru a pune bazele biroului local al Google, cea mai mare companie din domeniul online la nivel global.
 
El a coordonat deschiderea şi dezvol­tarea subsidiarei locale a gigantului Google chiar în perioada în care piaţa de online din România se afla în plină expansiune.
 
Mutarea surpriză - de la o poziţie de top management într-una dintre cele mai mari şi mai vizibile companii de pe piaţa de IT locală la a construi afacerile Google, unul dintre cei mai mari rivali - a fost făcută într-un moment inspirat, comentează o persoană familiară cu istoria pieţei locale de internet.
 
„A fost perioada de boom pentru Google în România. El a deschis biroul cu câţiva oameni, iar acum echipa numără peste 25 de oameni. Cel mai probabil afacerile Google au crescut de cinci ori în România în această perioadă, apropiindu-se de 100 milioane de euro, impozitate în Irlanda şi nu pe plan local”.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.03.2016

 
Cuvinte cheie:
google
, romania
, crestere
, it
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide