Business Hi-Tech

Cine este Luciana Lixandru, românca din Buzău care a jucat un rol cheie în cele două finanţări pentru UiPath. „La 16 ani am avut ideea de a merge să studiez în SUA.“

Luciana Lixandru

Luciana Lixandru

Autor: Cristina Bellu

07.03.2018, 00:05 2121

Luciana Lixandru, o româncă plecată din Buzău la 16 ani, care a studiat la Georgetown University din Statele Unite ale Americii şi care este astăzi partener la un mare fond de investiţii în IT din Londra, a jucat un rol cheie în finanţarea în două runde cu 180 mil. dolari a companiei de software fondate în România, UiPath.

„La 16 ani am avut ideea de a merge să stu­diez în SUA. La mo­men­tul respectiv a fost o idee nebunească, ţinând cont că lucrul ăsta se în­tâmpla în 2001, când Ro­mâ­nia abia ieşise din co­munism“, povesteşte Luciana Lixan­dru într-un material din Techcrunch.

Spre deosebire de alţi inves­titori, Luciana Lixandru nu a in­trat în lumea fondurilor de investiţii după ce a fost implicată într-un start-up.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO