Business Hi-Tech

Cine este Vittorio Colao, şeful grupului Vodafone, şi ce planuri are pentru România? Citiţi un interviu exclusiv ZF cu managerul care gestionează afaceri de aproape 60 de miliarde de euro pe an

Cine este Vittorio Colao, şeful grupului Vodafone, şi...

Autor: Adrian Seceleanu

17.10.2014, 18:03 420

Cine este Vittorio Colao, Şeful grupului Vodafone

- Vittorio Colao, 53 de ani, s-a născut în Italia şi a absolvit Universitatea Bocconi, iar apoi a făcut un MBA la Harvard Business School.

- A lucrat pentru o perioadă pentru biroul din Londra al băncii de investiţii Morgan Stanley pentru ca apoi să lucreze pentru filiala din Milano a companiei de consultanţă McKinsey & Co., unde a fost responsabil de domeniile media, telecomunicaţii, bunuri industriale şi recrutare.

- În 1996 el a început să lucreze pentru Omnitel Pronto Italia, care ulterior a devenit Vodafone Italia. El a fost numit CEO al Vodafone Italia în 1999.

- Ulterior, a fost numit director executiv pentru operaţiunile din Europa de Sud-Est ale grupului în anul 2001 şi a devenit membru al boardului companiei un an mai târziu.

- În anul 2003 a fost promovat CEO pentru operaţiunile Vodafone din Europa de Sud-Est, Orientul Mijlociu şi Africa.

- În anul 2004 a plecat de la Vodafone la RCS Media Group, cel mai mare grup media din Italia - care editează publicaţii precum Corriere de la Sera.

- El a revenit în grupul Vodafone în anul 2006 ca director executiv pentru operaţiunile din Europa. A fost numit CEO al Vodafone Group în iulie 2008.

Citiţi aici interviul integral cu Vittorio Colao, CEO-ul grupului Vodafone

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO