Business Hi-Tech

Cine se joacă pe Facebook şi care sunt jocurile preferate de utilizatori

Cine se joacă pe Facebook şi care sunt jocurile preferate de utilizatori

Autor: Claudiu Ilioiu

14.06.2012, 15:52 656

Potrivit studiilor de piaţă, 47% din populaţia urbană cu vârste între 18 şi 35 de ani se joacă pe Facebook, iar jocurile preferate de aceştia sunt Farmville, Cityville, Mafia Wars, FIFA Manager şi The Sims Social.

Cele mai populare jocuri, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, sunt cele de tip Farmville (91,2%), urmate de poker (36,9%) şi jocuri sportive (37,9%). Majoritatea bărbaţilor petrec peste jumătate de oră pe zi jucându-se, iar femeile între 15 şi 30 de minute.

Studiul cantitativ a fost realizat în octombrie 2011, pe o bază de 400 de respondenţi.

Love Plus, unul dintre principalii jucători pe piaţa de prezervative, a anunţat joi că lansează o aplicaţie pe Facebook , jocul "Love Factory", produsă integral în România, care va fi disponibilă la nivel global.

"Pentru Love Plus, acest proiect înseamnă inovaţie. Acesta nu este nici un proiect de promovare agresivă, nici o campanie de vânzare pe termen limitat, ci o modalitate inovatoare de interacţiune cu publicul larg şi de reafirmare a personalităţii mărcii Love Plus", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Lia Vasilescu, Brand Manager, Love Plus.

Jocul se bazează pe un mecanism complex, ce permite utilizatorilor să cumpere latex, să personalizeze produsele şi să le testeze, să obţină profit pe care să îl reinvestească, să primească ajutorul prietenilor şi chiar să se implice în cauze sociale virtuale. Utilizatorii din România au posibilitatea de a transforma punctele acumulate în produse reale şi să primească prezervative acasă.

"Până la finele anului estimăm că vom avea 300.000 de utilizatori de Love Factory, iar investiţia sperăm să o amortizăm în doi ani. O mare parte din profitul care va veni din joc va fi investit în dezvoltarea continuă a aplicaţiei. ", a mai spus Vasilescu. Întrebată la cât s-a ridicat suma investită, Vasilescu a precizat că este vorba de o investiţie în euro de şase cifre, fără să dea mai multe detalii.

Oficialul Love Plus a mai precizat că aplicaţia are rolul şi de a mări cota de piaţă şi de a face brandul cunoscut la nivel internaţional.

Aplicaţia a fost făcută în urma unui studiu de piaţă care a arătat că dintre jocurile deja existente pe Facebook, Farmville este cel mai popular, atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor, în schimb, dacă se analizează preferinţele la nivelul categoriilor de jocuri, femeile sunt fanele celor de tipul Farmville/Cityville, precum şi a celor simple, de genul bubble/cubes, în timp ce bărbaţii preferă jocurile sportive şi pokerul.

Principalul motiv pentru cei care aleg să se joace pe Facebook constă în faptul că jocurile reprezintă un mod plăcut de petrecere a timpului, iar această observaţie este valabilă indiferent de sex, vârstă sau mărimea oraşului. Mai mult, dacă bărbaţii sunt atraşi de competiţia cu prietenii sau cu alţi jucători (61,1%), încercând mereu să obţină cel mai bun scor, femeile caută interacţiunea cu prietenii şi dorinţa de a nu rămâne în urmă.

Principala sursă de informare în legătură cu jocurile pentru toate categoriile de jucători este reprezentată de recomandările/ invitaţiile prietenilor. Pe lângă acestea, femeile sunt mai influenţate de Facebook ads (55,8%), în timp ce bărbaţii preferă să se documenteze singuri sau să afle de pe alte site-uri.

Proiectul "Love Factory" a fost dezvoltat pe parcursul unui an de echipa Love Plus, împreună cu Maria Negruţă, Social Game Designer - Digital Cookies şi compania locală de dezvoltare Assist Software. Cu acest proiect, compania îşi propune să atragă jucători din toată lumea, nu doar din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO