Business Hi-Tech

Claudia Nemat, Deutsche Telekom: Până la finele anului vrem să avem 2 milioane de gospodării acoperite de reţeaua de fibră optică în România

Claudia Nemat, membru în boardul Deutsche Telekom

Claudia Nemat, membru în boardul Deutsche Telekom

Autor: Adrian Seceleanu

23.02.2016, 00:06 1004
Grupul Telekom România, cel mai mare furnizor de servicii de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, are în plan să extindă în acest an cu câteva sute de mii de gospodării acoperirea reţelei de fibră optică, a declarat Claudia Nemat, membru în boardul Deutsche Telekom, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Barcelona.
 
„În România vom înlocui reţeaua veche de cupru cu una de fibră optică, în timp ce în alte ţări am decis să implementăm o tehnologie care permite îmbunătăţirea serviciilor de date prin liniile de cupru. În mod specific, în România avem în plan 2 milioane de gospodării acoperite de reţeaua de fibră optică până la sfârşitul acestui an“, a declarat Nemat, răspunzând unei întrebări adresate de ZF.
 
În aceste condiţii, la finele anului reţeaua Telekom România va acoperi cu 700.000 mai multe gospodării decât la jumătatea lunii septembrie, când infrastructura ajungea în aproximativ 1,3 milioane de gospodării. Expansiunea reţelei de fibră optică este de o importanţă strategică pentru Telekom pentru că permite grupului să ofere servicii de internet fix cu viteze de descărcare a datelor de până la 1 Gbps şi servicii de televiziune IP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO