Business Hi-Tech

Claudiu Suma, Safefleet: Ne uităm după achiziţii de portofolii pe monitorizare GPS

Claudiu Suma, Safefleet: Ne uităm după achiziţii de...

Autor: Adrian Seceleanu

08.07.2015, 00:07 1484

Compania ETA Automatizări In­dustriale din Timişoara, care operea­ză platforma de monitorizare a flote­lor auto SafeFleet, are în vedere achi­zi­ţii de portofolii de clienţi de la jucă­tori mai mici de pe piaţă, în contextul în care estimează că industria va trece printr-o perioadă de consolidare.

„Piaţa este destul de fragmen­tată, există peste 40 de companii care oferă soluţii de tracking, câteva fiind doar filiale ale unor companii din străi­nă­tate. Majoritatea concuren­ţilor sunt firme mici, de câţiva anga­jaţi, cu cifre de afaceri de până la un milion de lei pe an. Doar 7 com­panii au o c­ifră de afaceri de peste 5 milioane de lei pe an. Ne uităm atent în piaţă, analizăm potenţialul con­cu­renţei şi avem pla­nuri pentru prelua­rea porto­fo­liilor unor jucători mai mici deoare­ce organic nu putem creşte cu mai mult de 15-20% pe an“, a decla­rat pen­tru Claudiu Suma, CEO şi cofon­dator al Safefleet (ETA Auto­mati­zări Industriale).

Safefleet este, conform esti­mă­rilor proprii, cel mai mare jucător de pe piaţă, cu afaceri de 9,8 mil. lei în 2014, mai mari cu 16% faţă de anul pre­cedent. Safefleet estimează întrea­ga piaţă locală de soluţii de monito­ri­zare prin GPS la 103 milioane de lei în 2014, principalii clienţi fiind compa­niile de transport.

„În România sunt 5 milioa­ne de autovehicule înregistrate la RAR, 1 milion fiind deţinute de per­soa­ne juridice. Acest milion este de fapt piaţa pentru sistemele telema­tice, deoarece pe segmentul persoane fizice încă nu a început lupta.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO