Business Hi-Tech

Clujenii de la Arobs au făcut o aplicaţie software de automatizare a vânzării biletelor pentru transportul în comun

Clujenii de la Arobs au făcut o aplicaţie software de automatizare a vânzării biletelor pentru transportul în comun

Foto: Shutterstock

Autor: Laurentiu Cotu

06.05.2012, 13:56 803

Furnizorul de soluţii software Arobs Transilvania Software din Cluj-Napoca a dezvoltat o aplicaţie de automatizare a vânzării biletelor pentru transportul public din Iaşi. Clujenii au încheiat un parteneriat cu primaria municipiului Iaşi în vederea furnizării atât a soluţiei software de administrare a automatelor, precum şi a celor 10 terminale care vor fi amplasate în municipiu.

Terminalele achiziţionate de primăria Iaşi sunt modele outdoor care combină tehnologia digitală şi serviciile de tip "self-service". Implementarea acestor automate de vânzare a biletelor pentru transportul în comun din Iaşi face parte din proiectul european Archimedes, care urmăreşte introducerea de măsuri inovative referitoare la transportul public, schimbarea comportamentului de călătorie şi creşterea numarului de elevi şi studenţi care folosesc transportul public.

Soluţia software dezvoltată de Arobs vizează îmbunătaţirea serviciilor dedicate transportului în comun, eficientizarea sistemului de transport public în oraşele turistice, dar şi reducerea costurilor cu personalul.

''Acest proiect face parte din strategia noastră de dezvoltare a soluţiilor în zona de mobilitate. Am demarat deja colaborarea şi cu alte regii în vederea implementării unor soluţii pentru eficientizarea activităţii, prin monitorizarea consumului de carburant sau a rutelor auto", a declarat Voicu Oprean, director general Arobs Transilvania Software.

Compania activează pe trei segmente diferite de business (distribuţia sistemelor de navigaţie, aplicaţii software pentru piaţa internă şi soluţii software pentru piaţa externă). Anul trecut, clujenii au deschis primele trei birouri din afara ţării, în Budapesta, Chişinău şi San Diego, California, compania fiind totodată prezentă prin colaborarea cu distribuitorii şi pe piaţa din Polonia. Pe piaţa locală, compania are în prezent 4 sedii în Cluj-Napoca (suprafaţă totală de 2.000 mp) şi birouri regionale operaţionale în Bucureşti, Oradea, Ploieşti, Constanţa, plus un nou sediu la Iaşi care urmează să fie inaugurant în această lună.

Arobs şi-a bugetat pentru acest an o creştere cu 15% a afacerilor faţa de anul trecut. Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 8 mil. euro, susţinută de extinderea distribuţiei produselor proprii pe pieţele internaţionale, în principal a sistemelor de navigaţie Smailo, dar şi a soluţiei de monitorizare parc auto TrackGPS.

Arobs Transilvania Software a fost înfiinţată în anul 1998, având ca principal obiect de activitate dezvoltarea aplicaţiilor software de outsourcing. Acţionarul principal al firmei este directorul general, Voicu Oprean, cu 90% din titluri. În prezent compania are 291 de angajaţi şi vrea să ajungă la 400 de oameni până la finalul anului. Din 2006 grupul finlandez Hotelzon, este co-acţionar minoritar al firmei clujene, prin achiziţionarea unui pachet de 10% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO