Business Hi-Tech

Compania britanică Endava s-a listat pe bursa din New York

Compania britanică Endava s-a listat pe bursa din New York

Autor: Ioana Nita

31.07.2018, 12:14 493

Endava, furnizorul britanic de soluţii software şi servicii IT, prezent şi pe piaţa locală, s-a listat vineri pe bursa din New York, sub simbolul “DAVA”, oferta publică iniţială marcând al 18-lea an de activitate al companiei.

“Astăzi începe o nouă etapă pentru compania noastră. Listarea pe bursă este un pas firesc în evoluţia Endava”, a declarat John Cotterell, CEO-ul Endava.

Compania britanică are două centre în Uniunea Europeană - România şi Bulgaria, trei în alte ţări din Europa - Macedonia, Serbia şi Republica Moldova, precum încă alte patru centre în America Latină - Argentina, Columbia, Uruguay şi Venezuela. De asemenea, Endava are birouri de vânzări în partea de Vest a Europei – Danemarca, Germania, Olanda şi Marea Britanie, precum şi în SUA. În total, compania are peste 4.700 de angajaţi în toate sediile din lume.

Pe plan local, Endava a avut în medie anul trecut 1.861 de angajaţi faţă de 1.812 în 2016. Compania britanică a raportat pentru anul trecut afaceri de 384 milioane lei (84 milioane euro) pe plan local, mai mari cu 23% faţă de 2016, potrivit datelor înregistrate la Ministerul de Finanţe. Profitul net al Endava România a înregistrat însă o scădere pe piaţa locală, acesta reducându-se cu aproape 33% anul trecut, până la 36,6 milioane lei (8 milioane euro).

Endava are în total cinci sedii pe plan local - în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Piteşti şi Târgu-Mureş, România fiind cea mai importantă ţară pe zona de livrare de servicii pentru grupul britanic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO