Business Hi-Tech

Compania care a dezvoltat una dintre cele mai populare aplicaţii din SUA îl angajează pe hackerul care i-a spart baza de date

Compania care a dezvoltat una dintre cele mai populare...
28.06.2014, 12:15 622

Compania care a dezvoltat aplicaţia Yo, ce permite utilizatorilor să trimită prietenilor un mesaj instant, l-a angajat pe hackerul care i-a pătruns în fişiere, pentru a-şi îmbunătăţi serviciile de securitate, scrie Business Insider.

Reprezentanţii companiei au confirmat săptămână trecută că aplicaţia a fost victima unui atac cibernetic. Hackerii, trei studenţi de la Universitatea de tehnologie din statul american Georgia, puteau trimite mesaje utilizatorilor şi de asemenea puteau accesa baza de date a companiei.

Aplicaţia Yo permite utilizatorilor să trimită mesajul instant “YO”, însoţit de un salut înregistrat. La doar două luni de la lansare, aplicaţia a atras o finanţare de un milion de dolari.

“Am început ca un proiect de weekend şi a explodat prea repede. Am refăcut recent infrastructura aplicaţiei pentru a spori securitatea, însă la scurt timp am fost victima unui atac cibernetic ”, spune Or Arbel, dezvoltatorul aplicaţiei Yo.

Modelul simplificat al aplicaţiei Yo implică un risc scăzut pentru utilizatori, susţine Arbel. “Aplicaţia îşi propune să fie simplă. Pentru a deveni utilizator, nu trebuie să-ţi declari numele integral, contul de Facebook, adresa de email, sau orice altă sursă de informaţii personale. Singura identitate în cadrul reţelei Yo este numele de utilizator”, a mai spus fondatorul Yo.

Singurele informaţii personale la care au avut acces hackerii au fost numerele de telefon ale utilizatorilor care au accesat opţiunea “Găseşte-ţi prietenii care folosesc Yo” (Find friends). Numerele respective, împreună cu numele utilizatorilor cu care erau asociate, au fost postate o perioadă scurtă de timp pe site-ul yo-hack.appspot.com. După ce problema de securitate a fost rezolvată, dezvoltatorii Yo au luat legătura cu hackerii şi l-au convins pe unul dintre aceştia să devină angajat al Yo. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO