Business Hi-Tech

Compania care face anual mai mulţi bani decât face toată România - Apple- este pe cale să atingă valoarea de 1 trilion de dolari

Compania care face anual mai mulţi bani decât face...

Autor: Răzvan Botea

31.07.2018, 19:07 194

Apple este pe cale să atingă o capitalizare de piaţă de 1 trilion de dolari, aceasta fiind cea mai valoroasă companie din lume la momentul actual, cu o valoare de piaţă de 935 mld. dolari, scrie CNN.

Compania are nevoie de un impuls al preţurilor acţiunilor de 7 procente pentru a atinge nivelul record de 1 trilion de dolari capitalizare de piaţă. Când va lansa raportul fiscal de marţi după-masă, există o şansă ca acest lucru să se întâmple.

Unii sunt de părere că Apple are nevoie de un nou produs pentru a-şi mări profiturile, dar acţiunile au crescut cu 12% anul acesta, datorită vânzărilor solide de iPhone 8, în special în Japonia şi China. Veniturile din Appstore au ajutat de asemenea.

Cu toate acestea, este posibil să nu se întâmple să atingă acest record, dacă luăm exemplul Cisco sau Microsoft din anii ’90, când era de aşteptat ca acestea să ajungă la valoarea de 1 trilion de dolari, însă „bula s-a spart” în anii 2000.

Microsoft încă ar mai putea avea o speranţă de a atinge această cifră, însă Cisco are în acest moment o capitalizare de piaţă de 200 de miliarde de dolari.

Apple a avut în 2017 venituri de 229,23 mld. dolari. Dacă Apple ar fi o ţară, ar avea o economie mai puternică decât cea a României de 186,7 mld. dolari în 2016.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO