Business Hi-Tech

Compania clujeană Codespring caută softişti şi testeri

Piaţa locală de software este estimată să atingă în acest an 680 de milioane de euro (FOTO: Shutterstock)

Piaţa locală de software este estimată să atingă în acest an 680 de milioane de euro (FOTO: Shutterstock)

15.06.2010, 23:30 106

Compania clujeană Codespring, furnizor de soluţii şi servicii dedezvoltare software, mizează pe creşterea cifrei de afaceri cu 10%în acest an, la 1,1 milioane de euro, faţă de un milion de euro deanul trecut.

Codespring, care a fost înfiinţată în 2005 cu capital integralromânesc, activează pe piaţa de software atât în regim de furnizorindependent de servicii, cât şi în regim de outsourcing, a declaratpentru ZF Walter Brem, directorul general al companiei.

Cei mai importanţi clienţi ai Codespring sunt furnizorul germande soluţii integrate pentru mediul de business Seeburger, companiaungară Graphisoft şi Teracue - dealer german de echipamente IPTV şibroadcasting. Potrivit directorului general al companiei, acestecontracte au permis Codespring să se dezvolte pe planinternaţional. Compania clujeană mai are contracte cu Vico Softwareşi Datacolor, ambele din Statele Unite.

Într-o perioadă de criză economică, firma caută personal.

"Codespring se află în proces activ de recrutare, profilulcăutat fiind experienţa în dezvoltare software şi testare, înspecial în limbajul de programare Java şi Symbian", a declaratBrem. În prezent, Codespring are 50 de angajaţi.

În ceea ce priveşte măsurile guvernamentale şi posibila creşterea taxelor, oficialii Codespring sunt de părere că efectul directasupra companiilor din industrie ar fi creşterea costului forţei demuncă cu un grad înalt de calificare. "Pentru contractele tipoutsourcing, această situaţie care ar duce la diminuarea marjei deprofit a companiei locale, dar şi la eliminarea unui avantajcompetitiv important pe care îl avem în faţa altor zone geograficealternative".

"Indirect, vom fi obligaţi la o politică de compromis, adicăpentru a nu pierde clienţii strategici care au optat pentrudezvoltare de software în România, companiile locale vor fi tentatefie să îşi asume parte din variaţia de cost, fie să iniţiezerenegocieri de pe o poziţie mai puţin favorabilă decât până înprezent", a mai spus directorul general.

Piaţa locală de software este estimată să atingă în acest an 680de milioane de euro, domeniile care vor ajuta la creştere fiindexternalizarea şi serviciile IT. Potrivit analiştilor, segmentul deexternalizare poate creşte în acest an cu până la 20%, iar cel desoft şi servicii cu 10%. Piaţa de externalizare a avut anul trecuto valoare de 35 de milioane de euro, fără acordurile privindreţelele telecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO