Business Hi-Tech

Compania de dezvoltare de aplicaţii online Zitec ia în calcul cotarea pe AeRO după primul val de listări

Alexandru Lăpuşan, CEO-ul şi fondatorul Zitec

Alexandru Lăpuşan, CEO-ul şi fondatorul Zitec

Autor: Ioana Tudor

29.01.2015, 00:06 454
Zitec, companie specializată în dez­vol­tarea de aplicaţii online, ia în calcul lis­tarea pe platforma alternativă de tranzacţionare AeRO operată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Firma aşteaptă primul val de listări pen­tru a vedea cum sunt primite de piaţă firmele din IT. Între timp, dezvolta­to­rul de aplicaţii online a început discuţiile cu doi consultanţi autorizaţi.
 
 „Ne atrage foarte mult proiectul AeRO, dar am decis să aş­tep­tăm primul val de listări pentru a vedea şi înţelege mai bi­ne cum funcţio­nează aceste mecanis­me şi mai ales cum sunt pri­­mite de piaţă firmele din IT. În condiţiile unor evaluări re­zo­­nabile şi a unui interes pe măsura aşteptărilor, vom ana­li­za o­por­tunitatea listării după ce se vor lista primele firme din IT“, a afirmat Alexandru Lăpuşan, CEO-ul şi fondatorul Zitec.
 
Bursa va relansa pe 25 februarie platforma alternativă de tranzacţionare dedicată firmelor mici şi start-up-urilor în căutare de finanţare. În prezent, pentru listarea pe AeRO se pregătesc patru emitenţi: un fond de investiţii, o firmă de curierat şi două din IT. Sistemul va putea fi accesat de orice companie cu  o capitalizare minimă de 250.000 de euro cu condiţia să realizeze fie o ofertă publică, fie un plasament privat pentru cel puţin 10% din acţiuni (sau minimum 30 de investitori) care să asigure intrarea în piaţă a noii companii cu un free-float acceptabil. Firmele sunt ajutate de consultanţi autori­zaţi de BVB. Rolul acestora este să ofere sprijin emitenţilor înaintea debutului pe platformă, în timpul procesului de listare, şi pentru o perioadă de un an de la intrarea la tranzacţionare.
 
„Am purtat discuţii cu doi consul­tanţi autorizaţi, dar şi aici va conta cine se ocupă de primele două listări”, a spus Lăpuşan. Consultanţii autorizaţi de BVB care vor aduce primele companii pe AeRO sunt INC Investments Consul­ting din Polonia şi FSA Advisory.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO