Business Hi-Tech

Compania de echipamente sport Eddie Bauer a lansat un cort "verde" care oferă electricitate în natură

Compania de echipamente sport Eddie Bauer a lansat un...

Autor: Octavian Calei

03.08.2013, 14:14 2830

Compania americană de echipamente sportive Eddie Bauer a lansat în colaborare cu Goal Zero un cort care se alimentează cu „energie verde” oferind posibilitatea folosirii energiei electrice în natură, scrie Mashable.

Cortul Katabatic este confecţionat dintr-un material special care absoarbe energie solară pe care o transferă la o priză instalată în interior.

„Tehnologia joacă un rol important pentru noi atunci când petrecem timp în natură. Ne permite să distribuim locaţia unde ne aflăm şi fotografii prietenilor şi familiei. Lighthouse 250 şi cortul Katabatic 2 furnizează lumină şi curent electric pentru a putea profita de tehnologie în cele mai izolate locaţii”, a spus Joe Atkin, preşedinte şi CEO Goal Zero.

Cortul are o înălţime de 2,3 metri şi o suprafaţă 3,3 metri pătraţi, cântărind 3,6 kilograme. Firele integrate în căptuşeală transferă energia din acoperiş către o baterie în care poate fi stocată sau direct către un dispozitiv USB sau către o interfaţă comună.

Preţul unui cort Katabatic ajunge la 800 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO