Business Hi-Tech

Compania de origine română Avangate a achziţionat procesatorul global de plăţi 2Checkout

Compania de origine română Avangate a achziţionat...

Autor: Deparamentul Economic

08.04.2017, 13:44 3228

Platforma de eCommerce Avangate, fondată de antreprenorii Radu Georgescu şi Cristian Badea şi preluată în 2013 de fondul de investiţii Francisco Partners, a anunţat luni că a achiziţionat compania 2Checkout, procesator de plăţi cu acoperire globală.  

Compania care rezultă în urma tranzacţiei va aduce pe piaţă o suită completă de produse şi servicii pentru ecommerce, inclusiv facturarea abonamentelor (subscripţiilor) la diferite servicii, îmbinând modele flexibile de procesare a plăţilor cu abilităţi avansate de ecommerce, managementul veniturilor recurente şi instrumente de marketing la nivel global, informează un comunicat Avangate.

Cele două companii vin cu competenţe şi functionalităţi complementare, ce se vor corobora pentru a oferi o soluţie completă care va conţine o soluţie integrată cu capabilităţi pentru managementul subscriptiilor, ecommerce şi servicii de plăţi online, va permite flexibilite deplină pentru alegerea modelului de procesare a plăţilor, de la modelul de reseller (Merchant of Record) folosit pe scară largă, la modele ce se bazează pe implementări prin API sau diverse alte modele de procesare şi integrări cu procesatori (Payment Gateways). Platforma oferă posibilitatea procesării tranzacţiilor în mai mult de 30 de limbi şi în 130 de monede locale, precum şi suport pentru vânzarea de bunuri atât digitale cât şi fizice pentru mai mult de 250 de activităţi economice, în peste 200 de ţări şi teritorii.

Compania care rezultă în urma achiziţiei va folosi numele 2Checkout şi va fi condusă de Alex Hart, CEO al Avangate. Ken Benvenuto, actualul CEO al 2Checkout, va continua ca membru şi consultant în consiliul de administraţie al noii companii.

În urma tranzacţiei, compania va deservi peste opt mii de clienţi activi la nivel global. Termenii financiari ai tranzacţiei nu au fost dezvăluiţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO