Business Hi-Tech

Compania românească ETA2U din Timişoara, cel mai mare integrator IT din afara Bucureştiului, se apropie de afaceri de 200 de milioane de lei

Compania românească ETA2U din Timişoara, cel mai mare...

Autor: Adrian Seceleanu

30.04.2018, 00:07 843

♦ Compania înfiinţată de antreprenorul Romulus Lucaciu a raportat pentru 2017 un profit net de 5,5 mil. lei.

Compania ETA2U din Timişoara, cel mai mare integrator IT din afara Capitalei, a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri netă de 196,5 mil. lei (43 mil. euro), în creştere cu 19,3% faţă de anul anterior, conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Aceasta este una dintre cele mai mari creşteri înregistrate de companie în ultimii ani. În 2015, businessul ETA2U  înregistrase cel mai mare salt din ultimii şase ani, afacerile crescând cu circa 36% comparativ cu anul precedent, până la 153 milioane lei, creşterea fiind generată în principal de cererea mai mare din mediul privat, firmele locale şi multinaţionale inves­tind mai mult în tehnologie.

Compania a păstrat în 2017 un număr constant de angajaţi şi a obţinut un avans de aproape 30% al profitului net. Marja câştigului net a fost totuşi mai mică de 3%, o valoare înregistrată de regulă de jucătorii din piaţa de distribuţie de echipamente.

Activitatea ETA2U, companie înfiinţată în urmă cu peste 25 de ani şi deţinută de antreprenorul Romulus Lucaciu, se împarte în şase divizii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO