Business Hi-Tech

Companiile de software vor continua recrutările anul viitor

Companiile de software vor continua recrutările anul viitor

Autor: Adrian Seceleanu

09.12.2011, 00:02 639

Companiile de software şi-au mărit echipele în cursul acestui an cu 26,7% faţă de 2010, planul angajărilor pentru 2012 arătând o foarte clară tendinţă de creştere a numărului de joburi pentru specialiştii IT, potrivit unui sondaj derulat online de Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) în rândul membrilor, în lunile octombrie-noiembrie 2011.

"Majoritatea posturilor ce vor fi deschise în 2012 se vor adresa specialiştilor din Bucureşti, Iaşi şi Cluj, atât din zona entry-level, cât şi middle management. Capitala atrage peste 50% din intenţiile de angajare exprimate de companiile de IT pentru 2012, în timp ce oraşe precum Iaşi şi Cluj-Napoca atrag fiecare câte 24%, respectiv 13% din intenţiile de angajare pentru anul viitor", potrivit datelor ANIS.

"În anii anteriori, companiile multinaţionale au influenţat puternic piaţa muncii prin deschiderea unor centre de suport, dar şi de cercetare-dez­voltare. După acest val în care cererea s-a orientat în principal către programatori şi specialişti în servicii IT, companiile autohtone de software trec într-o nouă etapă când au nevoie de o clasă de management în organigramă. Există o nevoie mare de middle manageri în piaţă şi dificultatea cu care sunt identificaţi pune probleme creşterii industriei", a declarat Andrei Pitiş, vicepreşedinte al ANIS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO