Business Hi-Tech

Companiile IT clujene vor angaja peste 600 de softişti

Companiile IT clujene vor angaja peste 600 de softişti

Foto Shutterstock

Autor: Laurentiu Cotu

26.06.2012, 00:08 2333

Cele mai mari 10 firme din domeniul IT din Cluj-Napoca se pregătesc să angajeze peste 600 de specialişti anul acesta, conform calculelor ZF pe baza numărului total de angajări estimate de companii pentru acest an, raportate la numărul centrelor deţinute din ţară.

Joburile pe care le vor crea angajatorii din IT în acest an reprezintă un semnal optimist pentru o piaţă a muncii care a pierdut peste 540.000 de angajaţi de la începutul crizei.

Printre locurile de muncă scoase la concurs se numără şefi de proiect, team lideri, testeri, programatori, dezvoltatori Java. Pentalog, Fortech, Endava România, sau Evoline sunt doar câteva dintre companiile care şi-au anunţat intenţia de a recruta în acest an specialişti IT.

Din punct de vedere salarial, un softist junior câştigă între 700 şi 1.000 de euro net pe lună, în timp ce unul cu câţiva ani de experienţă între 1.500 şi 1.800 de euro net pe lună, iar un senior poate ajunge la un salariu lunar de

2.000 - 2.500 de euro net/lună, de peste 5-7 ori mai mult decât salariul mediu pe economie.

La începtul acestei luni ministrul pentru mediul de afaceri Lucian Isar a declarat că ar putea fi înfiinţat la Cluj un orăşel de tipul Silicon Valley din SUA, "o aglomerare de afaceri" în IT, în care să fie atrase mari companii in­ter­naţionale din domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO