Business Hi-Tech

Companiile telecom nu vor mai câştiga din telefonie

Companiile telecom nu vor mai câştiga din telefonie

Autor: Andrei Mazurciezvici, Adrian Seceleanu

28.05.2015, 00:00 1025
O companie de telecomunicaţii va trebui să vină cu soluţii integrate deoarece nu va mai putea câştiga bani doar din telefonie fixă, mobilă sau din traficul de date, a spus ieri Andrei Cepoi, manager de vânzări ICT în cadrul Telekom România. „O companie de telecom nu va mai putea câştiga bani din telefonie fixă, din telefonie mobilă sau trafic de date, trebuie să vină cu soluţii integrate pentru zona de smart cities, de smart homes. Toate astea au venit ca un răspuns la nevoile din piaţă“, a spus Cepoi.

În momentul de faţă, atât în sectorul public, cât şi în cel privat, vedem din ce în ce mai multă aplecare către zonele de oraşe inteligente, dacă vorbim de zona administraţiilor publice, vorbim de fabrici care merg din ce în ce mai mult către automatizare, analiza datelor, pentru a găsi noi produse şi servicii către piaţă, inclusiv dacă ne uităm la Telekom sau la operatorii de servicii de comunicaţii“, a spus Cepoi. Oficialul Telekom România a precizat că operatorul de telecomunicaţii şi-a extins activităţile, implementând deja soluţii de tipul „smart cities“, care ar asigura o mai bună funcţionare a oraşelor, iar costurile de administrare ar scădea foarte mult. El a mai spus că până în 2020 peste cinci miliarde de oameni şi 50 de miliarde de device-uri vor fi conectate la internet. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO