Business Hi-Tech

Confirmare: Ringier a achiziţionat portalul imobiliare.ro, una dintre cele mai mari afaceri online locale

Adrian Erimescu a devenit CEO al imobiliare.ro

Adrian Erimescu a devenit CEO al imobiliare.ro

Autor: Adrian Seceleanu

31.03.2016, 15:04 1565

Grupul elveţian Ringier, care deţine pe piaţa locală platforma online de recrutare eJobs şi mai multe produse media tipărite şi online, a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al al Imobiliare.ro, cel mai mare portal de anunţuri de profil de pe piaţa locală.

„Ringier, unul dintre cele mai mari grupuri media internaţionale care operează în România, a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al Imobiliare.ro, cel mai mare portal de imobiliare din ţară. (...) În vederea achiziţionării Imobiliare.ro Ringier România a cumpărat de la foştii proprietari 87% din acţiunile Realmedia Network S.A. -  Broadhurst Investments Limited, Kurt Götz şi managementul Imobiliare.ro. Actuala echipă de management Imobiliare.ro deţine în continuare un pachet minoritar de acţiuni şi va continua să-şi desfăşoare activitatea în cadrul companiei“, conform datelor comunicate de grupul eleveţian.

ZF a scris la începutul acestei luni că grupul elveţian negociază preluarea imobiliare.ro.

Anterior tranzacţiei acţionarul majoritar al Realmedia Network era fondul american de investiţii Broadhurst cu o participaţie de 60,6%, restul acţiunilor fiind deţinute de fondatori (Götz Kurt, Adrian Erimescu, Ciprian Gheran şi Laurenţiu Andrei - cu pachete între 5 şi 13%).

„Achiziţia Imobiliare.ro este un pas înainte în demersul nostru sistematic de a transforma şi digitaliza afacerea noastră în toate pieţele pe care le servim, inclusiv în Europa de Est. Mulţumită acestei tranzacţii, Ringier deţine acum atât portalul numărul 1 în recrutarea online din România cât şi cel mai mare portal de imobiliare din ţară”, a declarat Marc Walder, CEO al Ringier AG.

Tranzacţia devine operaţională începând  din data de 31 martie 2016. Adrian Mihail Erimescu, actualul director executiv Imobiliare.ro, devine CEO al companiei.

„Sunt foarte bucuros că Imobiliare.ro, proiect online demarat în urmă cu 16 ani în Timişoara, face parte acum din unul dintre cele mai mari grupuri media din Europa. Această tranzacţie ne va permite să beneficiem de know how de ultimă oră precum şi de sinergiile naţionale şi globale din cadrul Grupului Ringier. De asemenea, sunt convins că tranzacţia ne va ajuta să furnizăm utilizatorilor noştri servicii mai bune şi să transformăm Imobiliare.ro într-un portal imobiliar de clasă internaţională”, a declarat Erimescu.

Niciuna dintre părţi nu a oferit detalii despre valoarea tranzacţiei.

Erimescu confirmase pentru ZF la începutul lunii că firma se află în negocieri de vânzare, însă fără a oferi alte date. „Imobiliare.ro este un business solid, lider clar de piaţă şi cu potenţial enorm de creştere - prin urmare atragem atenţia multor investitori. Discutăm cu aceştia, dar nu am vândut încă. Când va fi cazul, vom comunica în presă“, declarase Erimescu pentru ZF.

Anul trecut compania a avut o creştere de peste 30% a veniturilor, la 2,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO