Business Hi-Tech

Consiliul Concurenţei nu a transmis încă Orange şi Vodafone notificarea oficială despre amendă

17.03.2011, 23:40 70

Companiile de telefonie mobilă Orange şi Vodafone nu aucontestat până în prezent în instanţă amenzile primite de laConsiliul Concurenţei pentru că autoritatea nu a transmis până acumcelor doi operatori documentaţia oficială în legătură cusancţiunea, au precizat pentru ZF oficialii instituţiei.

"Conform legislaţiei, decizia autorităţii de concurenţă poate fiatacată la Curtea de Apel Bucureşti în termen de 30 de zile de laprimirea documentului, adică a deciziei de sancţionare. Practic,companiile au fost informate că au fost sancţionate, urmând săprimească documentul oficial."

Consiliul Concurenţei a anunţat pe 15 februarie că a amendatcompaniile Orange şi Vodafone cu 147,9 milioane lei (34,8 milioaneeuro) şi respectiv cu 120,3 milioane lei (28,3 milioane euro)pentru abuz de poziţie dominantă.

"Potrivit ultimelor modificări ale legii concurenţei, instanţapoate dispune suspendarea executării deciziei ConsiliuluiConcurenţei doar cu condiţia plăţii unei cauţiuni în cuantum de 30%din amenda stabilită prin decizia atacată", au adăugatreprezentanţii consiliului. Orange şi Vodafone au anunţat că vorcontesta amenda în instanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO