Business Hi-Tech

Consolidare accelerată în telecom şi creşteri în centrele de dezvoltare de soft şi servicii

Cele mai mari mişcări din industria locală IT&C ar putea avea loc în telecom

Cele mai mari mişcări din industria locală IT&C ar putea avea loc în telecom

Autor: Adrian Seceleanu

04.01.2016, 00:07 841
Anul 2016 ar putea fi unul al alianţelor şi achiziţiilor în telecom. În soft şi servicii de IT cuvântul cheie rămâne expansiunea.
 
 
- Priorităţile grupului Telekom
 
Una dintre cele mai aşteptate mişcări de pe piaţa locală de comunicaţii în 2016 este repoziţionarea Telekom, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile, care este condus începând de astăzi de slovacul Miroslav Majoros.
 
Un manager cu experienţă şi în IT şi în comunicaţii, Majoros a venit la Bucureşti într-un moment delicat în relaţia statului român cu Deutsche Telekom şi OTE, când Ministerul Comunicaţiilor, după ani de zile în care s-a complăcut în rolul de acţionar minoritar pasiv, şi-a înăsprit vocea în relaţia cu acţionarii majoritari şi caută să-şi întărească capacitatea de a monitoriza şi influenţa deciziile luate de management. Pentru a-şi face cunoscută schimbarea de atitudine în mandatul noului ministru al comuni­caţiilor Marius Bostan, reprezentanţii statului în CA nu au votat pentru numirea în funcţie a noului CEO - primul gest de acest fel de când grecii au preluat controlul Romtelecom în 2003. Întreaga piaţă de telecom aşteaptă să vadă cât de ample vor fi schimbările în echipa de top management a grupului odată cu venirea lui Majoros la Bucureşti, şi dacă odată cu acestea va avea loc şi o reorientare a strategiei comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO