Business Hi-Tech

Cosmote a lansat abonamente noi pentru smartphone-uri

Cosmote a lansat abonamente noi pentru smartphone-uri

Autor: Adrian Seceleanu

23.02.2012, 00:02 1628

Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat trei noi abonamente dedicate utilizatorilor de smartphone-uri, care includ net mobil, apeluri naţionale şi în reţea, SMS-uri şi MMS-uri în reţea şi câteva mii de minute de apeluri către Romtelecom.

Smart L, cel mai ieftin abonament, are un preţ de 28,5 euro şi include 200 de minute naţionale şi internaţionale către anumite destinaţii, 1.500 de minute de apeluri în reţea, 1.000 de SMS-uri în reţea, 1.000 de minute de apeluri spre reţeaua fixă a Romtelecom, 200 de mesaje multimedia în reţea şi trafic de date de 1 GB.

Cel mai scump abonament, Smart XL, include 2,5 GB de trafic de date şi 500 de minute naţionale / internaţionale, 3.000 de minute şi SMS-uri în reţea, 3.000 de minute spre Romtelecom şi 500 de MMS-uri în reţea.

Toţi operatorii mari de pe piaţă au abonamente care includ în acelaşi tarif şi servicii de internet şi SMS-uri şi minute de apeluri spre diferite reţele, în contextul în care vânzările de smartphone-uri sunt în creştere, iar acest tip de abonamente stimulează consumul de date. Orange, liderul pieţei, are planurile tarifare "Panteră", iar Vodafone abonamentele "Mega".

Anul trecut în România s-au vândut aproximativ 600.000 de smartphone-uri, dintre care cele mai multe au fost livrate de compania sud-coreeană Samsung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO