Cosmote provoacă un cutremur pe piaţa de net mobil: abonament cu 150 GB de date incluşi la 30 de euro, TVA inclus

14 iul 2011 Autor: Adrian Seceleanu

Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonia mobilă, care încearcă să-şi majoreze baza de abonaţi pentru a-şi ajunge din urmă rivalii Orange şi Vodafone la capitolul venituri şi profit, a lansat una dintre cele mai agresive oferte de net mobil de pe piaţă.

Compania controlată de OTE (Grecia) şi Deutsche Telekom (Germania) a lansat primul abonament la net mobil de pe piaţă care include trafic în limita a 150 GB de date la un tarif de 30 de euro, TVA inclus. Cele mai scumpe abonamente ale rivalilor de la Orange şi Vodafone, de 35 de euro, respectiv 19 euro, includ 15 GB de date, respectiv 18 GB de date după care viteza scade la 128 kbps. Până acum niciun operator de pe piaţă nu a lansat pachete cu un asemenea volum de date inclus. Chiar şi imprevizibilul RCS&RDS are o limită de 5 GB de date transferaţi pentru abonamentul la internet mobil, după care viteza scade. Viteza serviciilor de internet mobil 3G Cosmote este de până la 21,6 Mbps.

Însă doar acest abonament, Cosmote Connect XXL şi, într-o anumită măsură, şi cel precedent (Cosmote Connect XL - 25 de euro pentru 25 GB de date incluşi) - prin care Cosmote ţinteşte categoria nu foarte extinsă a românilor care pot plăti 30 de euro pe lună pentru net mobil, reprezintă o rupere de ritm faţă de celelalte oferte de pe piaţă.

O comparaţie între noua ofertă a Cosmote pentru celelalte patru abonamente, cu trafic inclus între 2 şi 15 GB, (şi tarife între 9 şi 20 de euro) arată că operatorul practică preţuri apropiate de cele ale Orange şi Vodafone, semn că de la sediile centrale de la Atena şi Bonn Bucureştiului i se cere imperativ să se obţină profit.

Spre exemplu, Cosmote cere 9 euro pe lună pentru un abonament cu 2 GB de date inclus, preţ similar cu cel practicat de Vodafone. Orange cere 9 euro pe un abonament cu 1,5 GB de date.

Clienţii Cosmote care semnează contracte noi sau îşi reînnoiesc abonamentele pot alege serviciile de date împreună cu mai multe computere portabile disponibile în portofoliu.

În portofoliul Cosmote a intrat un nou computer portabil, Asus K52N, care este furnizat şi împreună cu un mouse Microsoft.

Cosmote nu a oferit până în prezent informaţii în ceea ce priveşte numărul de clienţi care folosesc serviciile sale de date. Compania a lansat şi o nouă ofertă de abonamente.

 
Cuvinte cheie:
Cosmote
, internet mobil
, net mobil
, abonament
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 9 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (9):
Dan - 15 iulie 2011, 13:05

Dupa metoda: Cantintate, nu calitate :))

andrei - 15 iulie 2011, 11:18

bravo lor daca nu ar fi existat cosmote si acuma am fi avut doar vreo 10 minute nationale si in retea pe luna

un romîn - 15 iulie 2011, 10:55

cosmote is disperati dupa clienti. cand oferi abonamente cu nushcate mii de minute in retea , apar destui fraieri care dau din coada. nu se gandeste nimeni ca nu vor folosi nici 50 % din minutele alea intr-o luna. in plus, mai au cale lunga pana sa-si fac o acoperire mai "ca lumea"

mumu - 15 iulie 2011, 10:03

Oferta se bazeaza pe un studiu de piata care arata ca, in medie, pe mobil, consumul se limiteaza pe undeva pe la 2G... Viteza mica - interes scazut pentru transferul mare de date. Articolul este marketing curat si nu are nici o valoare la nivel de informare. Cele 15G cu 19 Euro ajunge pentru 99% din utilizatori.

Adi - 15 iulie 2011, 01:06

Traficul inclus de Orange si Vodafone in abonamentele lor este suficient pentru internet mobil doar preturile sunt cam mari. Cat despre Cosmote hai nu ii mai laudati atat, RDS ii bate la fund cu acoperirea 3G sa nu mai zic de Orange sau Vodafone...Degeaba ai trafic daca nu ai acoperire unde sa il folosesti, scuzati-ma dar in mijlocul unui oras gasesti si net fix sau un wifi ceva...

Gabi - 14 iulie 2011, 22:51

Degeaba îmi da trafic daca viteza este ASA mica încât nici mailul nu îl pot citi. Își fac reclama de viteza de pana la câțiva Mega si de fapt in Ilfov de exemplu, in comuna Ganeasa, la 20 de minute de Bucuresti, berii merge cu câțiva kilo pe secunda

alex - 14 iulie 2011, 20:51

Toate au trafic nelimitat dar viteza scade la minim (128kbps) dupa ce consumi traficul alocat pe o luna.
Cel de la rds ramane cel mai ieftin dar are limitare la 5G.
Cu 150 chiar nu iti mai faci griji ca ramai fara banda.

Fanica - 14 iulie 2011, 16:47

Daca nu ma insel la RCS & RDS internetul mobil cu trafic nelimitat e gratuit daca ai un contract pentru internet fix care costa 39 lei (~9 euro).

Marius - 14 iulie 2011, 15:51

foarte bine, Cosmote are darul asta de a-i trezi pe Vodafone si Orange la realitate!

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide