Business Hi-Tech

Cosmote şi Romtelecom atacă frontal RCS&RDS, cu primul pachet 4-play

06.07.2010, 23:18 633

Cosmote Şi Romtelecom, companii care au acelaşi acţionarmajoritar, au lansat ieri prima ofertă integrată de servicii deteleviziune, telefonie fixă şi mobilă şi internet, la preţuri carepornesc de la 13,3 euro pe lună (fără TVA) - intrând astfel înpremieră în competiţie cu grupul local RCS&RDS, singuracompanie care mai poate oferi pachete de servicii similare.

RCS&RDS, pe de o parte, şi Romtelecom şi Cosmote, pe de altăparte, sunt singurii jucători de pe piaţa locală de comunicaţiicare au şi operaţiuni pe TV (cablu şi satelit), şi internet şitelefonie fixă şi mobilă. RCS&RDS a profitat până acum deabsenţa unei alte oferte 4-play pe piaţă, în condiţiile în carerelaţiile dintre Cosmote şi Romtelecom au evoluat lent în sensulintegrării ofertelor şi lansării unor oferte comune.

Prima ofertă 4-play din istoria operaţiunilor grupului elen OTEîn România a fost lansată prin intermediul Germanos, cel mai marelanţ de retail telecom din România, care este controlat de grupulCosmote şi a cărui activitate este coordonată de StefanosTheocaropoulos, CEO al Cosmote România.

Potrivit oficialilor Germanos, clienţii pot opta în cadrulacestui pachet doar pentru serviciile de televiziune prin satelitale Romtelecom.

Preţurile pentru pachetele de servicii care includ televiziune,telefonie fixă şi mobilă şi net fix variază între 13,3 euro şi 20,1euro (fără TVA). Spre exemplu, cel mai ieftin pachet de servicii,de 13,3 euro, include abonamentul de telefonie fixă "Voce fix 100",internet fix "Clicknet Play" (cu viteze de până la 20 Mbps),abonamentul TV "Dolce Variat" şi planul tarifar "Cosmote în reţea".Oferta "Cosmote în Reţea" inclusă în pachetul Quad Play include 500de minute în reţeaua COSMOTE, care pot fi folosite şi către reţeauafixă Romtelecom, şi 500 de SMS-uri în reţea. Cel mai scump pachet,de 20,1 euro, include abonamentul de telefonie fixă "Voce fix4000Ă", internet fix "Clicknet Power" (cu viteze de până la 30Mbps), abonamentul TV "Dolce Star" şi planul tarifar "Cosmote înreţea". Oferta este valabilă în perioada 5 iulie - 4 august.

Clienţii vor semna contracte atât cu Romtelecom, cât şi cuCosmote, potrivit oficialilor Germanos, astfel că este foarteprobabil ca utilizatorii să primească două facturi diferite pentrupachetul de servicii.

Cu TVA inclusă, preţurile promoţionale ale pachetelor 4-playvândute de Germanos variază între 16,5 euro (70 de lei) şi 25 deeuro (107 lei). La RCS&RDS preţul pachetelor care includservicii TV (prin cablu), internet, telefonie fixă şi mobilăporneşte de la 59 de lei, inclusiv TVA, potrivit datelor de pepagina web a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO