Business Hi-Tech

Cosmote şi Vodafone caută clienţi cu venituri mari pentru iPhone 4

Cosmote şi Vodafone caută clienţi cu venituri mari pentru iPhone 4

Cosmote şi Vodafone caută clienţi cu venituri mari pentru iPhone 4

Autor: Adrian Seceleanu

19.12.2010, 23:55 105

Apple iPhone 4, unul dintre cele mai bine vândute telefoaneinteligente din lume, este folosit de operatorii de telefoniemobilă Cosmote şi Vodafone ca o metodă de a păstra şi atrageclienţii cu venituri mari, arată ofertele comerciale publicate deoperatori.

Atât Cosmote, cât şi Vodafone au lansat trei planuri tarifarepentru iPhone, limita de jos a tarifelor fiind stabilită la 19 euro- o sumă peste media cheltuielilor telecom de pe piaţa locală. LaCosmote venitul mediu lunar combinat pe utilizator este în medie deaproximativ cinci euro, în timp ce la Vodafone venitul mediu lunarde la un abonat este de 14,1 euro, iar de la un client prepay de2,5 euro.

Şi subvenţiile aplicate la achiziţia iPhone 4 arată căoperatorii ţintesc utilizatorii cu venituri mari, şi în special pecei care sunt deja în reţea: la Vodafone, spre exemplu, preţultelefonului scade la 99 de euro pentru clienţii existenţi careplătesc un abonament de 59 de euro pe lună. O altă ţintă pentruVodafone sunt utilizatorii business: o parte dintre aceşti clienţipot cumpăra iPhone 4 la 99 de euro dacă activează o opţiune de netmobil de 16 euro pe lună. Vodafone nu are în plan să vândă iPhone 4decât cu abonament, a declarat directorul comercial al Vodafone,Karsten Wildberger.

Cosmote, singurul care nu vinde iPhone blocat în reţea, a avut oabordare prudentă în strategia de a subvenţiona telefonul,incluzând în schimb cel mai mare trafic de date şi număr deSMS-uri, MMS-uri şi minute de apeluri în raport cu abonamentelecomparabile ale concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO