Business Hi-Tech

Costi Neacşu, Microsoft Business Unit Manager Likeit: Dacă înainte companiile „fugeau” de adoptarea soluţiilor de tip cloud, acum cererile pentru implementarea acestora vin direct de la ele

Costi Neacşu, Microsoft Business Unit Manager Likeit:...

Autor: Bianca Dorobanţu

08.11.2016, 11:21 360

Transformarea digitală este unul din paşii care duc la „îmbrăţişarea” tehnologiei  de către companii, iar dacă în trecut acestea erau reticente în a folosi concepte precum cloud oferite, în momentul actual cererea pentru aceste sisteme vine direct de la companii, a spus Costi Neacşu, Microsoft Business Unit Manager-Likeit Solution la Microsoft Summit 2016.

„Transformarea digitală a început cu mulţi ani în urmă, nici nu ne-am dat seama, prin Internet, aplicaţii online, prin social media. Digital transformation este unul din paşii spre îmbrăţişarea tehnologiei. Când a apărut conceptul de cloud, toată lumea a fugit, până când şi-au dat seama că de fapt cloud-ul înseamnă aplicaţia cu ajutorul căruia poţi folosi servicii cloud, să ai acces de oriunde. La momentul acesta, cererea vine de la clientul final”.

El mai spune că la nivel mondial, conceptul de cloud este foarte dezvoltat, iar  deschiderea companiilor  este mult mai mare către acesta. „În România încă mai avem de lucru, din ce în ce mai mult mergem către îmbrăţişarea modelului de business în cloud”.

Cele mai frecvente soluţii de cloud solicitate de companii sunt e-mailul, renunţându-se astfel la propriile servere ale companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO