Business Hi-Tech

Creatorii Siri vor dezvălui un nou sistem AI, mai sofisticat decât cel folosit în prezent de Apple

Creatorii Siri vor dezvălui un nou sistem AI, mai...

Autor: Aurelian Mihai

06.05.2016, 11:32 202

La puţin timp după ce proiectul Siri a fost achiziţionat de Apple, permiţând echiparea telefoanelor iPhone cu serviciu de asistenţă prin comandă vocală, doi dintre fondatorii săi au părăsit compania pentru a începe lucrul la un nou sistem de inteligenţă artificială, mai avansat decât cel anterior.

Apărut ca un competitor pentru Siri şi alte servicii similare, Viv ar trebui să poată răspunde la întrebări complexe şi îndeplini activităţi care solicită o înţelegere în detaliu a situaţiei prezentate. Spre exemplu, utilizatorii vor putea solicita cumpărarea unui bilet la filmul X în cinematograful Y cu o singură propoziţie, operaţiunea fiind dusă la bun sfârşit de asistentul Viv fără a mai fi necesară vizitarea paginii de internet a cinematografului.

Pentru scopul propus, Viv Labs mizează pe parteneriate cu companii din exterior, care să ofere sistemului AI acces direct la serviciile lor, potrivit Go4it.

Toate acestea vor fi gestionate cu ajutorul unui sistem avansat de inteligenţă artificială, capabil să poarte conversaţii cu utilizatorii folosind limbaj natural, reacţionând în funcţie de context şi semnificaţia întrebărilor primite.

Scopul final este de includere a funcţiilor asistate prin sisteme AI în toate dispozitivele conectate la internet: telefoane inteligente, televizoare, autoturisme, etc.

Potrivit unor surse apropiate companiei, Google şi Facebook şi-ar fi depus deja ofertele, negocierile pentru achiziţie fiind în plină desfăşurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO