Business Hi-Tech

Cristian Popescu, managing director SAP România: Cred că cel mai important este să stabilim ce dorim peste cinci ani. România trebuie să rămână atractivă pentru companiile de IT

Cristian Popescu, managing director SAP România: Cred...

Autor: Alex Ciutacu

28.06.2018, 14:00 536

România trebuie să stabilească ce îşi doreşte în următorii cinci ani şi trebuie să mizeze pe atractivitatea sectorului IT, spune Cristian Popescu, managing director SAP România.

„Peste cinci ani România trebuie să rămână atractivă pentru companiile de IT. În zona noastră se pot schimba lucrurile repede. Cred că cel mai important este ce îşi doreşte România în cinci ani, în ce puncte doreşte să fim mai buni ca alţii. Am arătat că România a putut să atragă IT, să facă performanţă în IT”, explică Cristian Popescu în cadrul Conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie 2018.

Directorul spune că se alătură „optimismului şi vedem creştere economică. Ne pregătim pentru creştere şi facem planuri pe creştere. Paşii făcuţi în urmă cu 10 ani de companiile din telecom ne dau acum acces nouă la o infrastructură bună”.

Ce a mai declarat în cadrul evenimentului:

- Avem talente excepţionale. Avem o divizie de inteligenţă artificială şi machine learning.

- Lucrurile pot veni dintr-o analiză, putem vedea care sunt lucrurile care cresc, unde sunt lucrurile prin care avem acces uşor la succes, unde sunt lucrurile unde ne putem dezvolta.

- Piaţa noastră era deja încălzită pentru revoluţia fiscală şi am absorbit o parte din renunţarea la beneficiile pentru IT-işti. Lucrurile avansează însă în spate, oamenii ăştia vor să trăiască în oraşe digitale, să piardă puţin timp până la muncă, să aibă un sistem de sănătate excepţional, toate astea contribuie la această analiză care ar trebui făcută pe termen lung. Pe termen lung, alte ţări pot deveni mai atractive.

- Plănuim să mărim efectivele şi să atragem linii de business. Am depăşit 650 de angajaţi şi vrem să mai aducem 60 de persoane. Vrem să intrăm în linii noi de business în ceea ce priveşte digitalizarea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO