Business Hi-Tech

Cristina Popa, Fashion Days: Peste 20% dintre comenzile Fashion Days de anul acesta au fost achitate cu cardul

Cristina Popa, Deputy CEO, Fashion Days

Cristina Popa, Deputy CEO, Fashion Days

Autor: Cristina Bellu

16.05.2016, 15:30 404

Peste 50% dintre comenzile Fashion Days de anul acesta au fost plasate de pe dispozitive mobile, iar peste 20% dintre comenzi au fost achitate cu cardul, a declarat la ZF Mobilio'16, Cristina Popa, Deputy CEO, Fashion Days

Încurajăm acestă zonă datorită potenţialului acestui canal. Evident suntem influenţaţi de piaţă. Am văzut mobile-ul ca o tendinţă în piaţă şi am început să investim în această zonă.

Rata de retur pentru o comandă plătită cu cardul este mult mai mica.

Alte declaraţii:

Pe frontul plăţilor de anul trecut am avut zeci de mii de comenzi plasate cu cardul. Avem clienţi care au şi sute de comenzi plătite cu cardul. 50% dintre cei care plătesc cu cardul sunt din Bucureşti, urmaţi de cei din Cluj, Timişoara, Iaşi şi Braşov.

Media pieţei este de 200 lei, la Fashion Days media este un pic mai mare. Coşul mediu de cumpărături de pe IOS este net superior în comparaţie cu coşul mediu de cumpărături de pe android.

În vederea încurajării plăţii cu cardul am inclus plata cu cardul într-o aplicaţie mobile pe iPhone şi lansăm pay-by-click pe toate device-urile.

În cinci ani trendul comenzilor plasate de pe dispozitivele mobile nu poate fi decât ascendent. Dacă în 2015 procentul comenzilor plasate de pe dispozitivele mobile era de 46%, anul acesta am sărit de 50% de pe smartphone.

Fashion Days consideră că mobilul este una dintre modalităţile de business. Vom dezvolta în continuare acest segment, mizăm pe o creştere a comenzilor plasate de pe aceste device-uri. Momentan am sărit de 50%, ne dorim ca în 2017 să ajungem la 60% deşi suntem conştienţi că la un moment dat va exista o limită., dar cel puţin în următorii trei ani acest procent va creşte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO